Daudzsēriju filma “Pansija pilī”

Ar saukli “Rakstīts Holivudā, pieredzēts Inciemā” uz Latvijas kino ekrāniem pašlaik savu vietu iekaro daudzsēriju filma “Pansija pilī”, kas veidota pēc Anšlava Eglīša atmiņu romāna motīviem. Liela daļa viņa dzīves bija saistīta ar kino un Holivudā tapis ne tikai šis darbs vien.

Anšlavs Eglītis jau no 20. gadsimta vidus darbojās Holivudas Ārzemju preses asociācijā, regulāri rakstot filmu apskatus un intervējot Holivudas filmu zvaigznes latviešu trimdas laikrakstam “Laiks”. Būdams asociācijas biedrs, Eglītis piedalījās arī balvu “Henriete” un “Zelta Globuss” laureātu nominēšanā.

Žurnālista gaitās Eglītis ticies ar virkni kino slavenību, kā aktrisi Džīnu Lolobridžidu, Sigurniju Vīveri, aktieri Arnoldu Švarcenegeru, režisoru Alfrēdu Hičkoku un daudziem citiem. Ikdienā uzkavējoties Holivudas “sabiedrības krējuma” aprindās un veidojot draudzīgus kontaktus, viņa privātajā arhīvā uzkrājušies kinozvaigžņu parakstīti fotoportreti, plakāti, vēstules un apsveikumi.

Latvijas Nacionālais arhīvs aicina iepazīties ar daļu no Latvijas Valsts arhīvā glabātajiem dokumentiem, kas atspoguļo Anšlava Eglīša kino žurnālista darbu Holivudā.