Katalogs “Pasaules latviešu dokumenti Latvijā”

ALEKSANDRS SĪLIS (ANDRIS AUCINIEKS) (1920–1985), sabiedriskais darbinieks (Vācija)
402 glab. vienības, fonda nr. 2121.
Ēku, interjera plānojumu, nozīmīšu, ex libris skices. Publicēto rakstu apkopojums. Filmas “Tumšā robeža“ scenārijs (ar pielikumiem) – kopdarbs ar P. Upi; radioraidījumu teksti par reliģiskām, politiskām u.c. tēmām. A. Sīļa izglītības un personas dokumenti. Mātes, māsas, kā arī sievas Ingeborgas Sīlis atmiņu klades, apliecības u.c. biogrāfiskie dokumenti. Sarakste ar radiniekiem, kultūras un sabiedriskajiem darbiniekiem trimdā. Dzīvesbiedres I. Sīlis un viņas mātes personiskā sarakste.
Sabiedrisko, reliģisko u.c. organizāciju pārskati, ziņojumi, noteikumi, protokoli, lūgumi, sarakste u.c. dokumenti. A. Sīļa sakrāto ziņu tematisks apkopojums par dzīvi Latvijas PSR un latviešu dzīves aktualitātēm trimdā. Dažādu semināru un lekciju materiāli. Sīļu ģimenes draugu – Braču ģimenes – sarakste un biogrāfiskie dokumenti.
A. Sīļa tēvam, Kuldīgas un Aizputes apriņķu pamatskolu inspektoram, dāvināts fotoalbums. Sabiedrisko pasākumu, ceļojumu un Braču ģimenes fotogrāfijas.
Aptver laikposmu no 1855. līdz 1998. gadam.
Dāvinājis Arturs Vatvars (ASV) 1998. gadā, īstenojot A. Sīļa atraitnes Ingeborgas Sīlis (Vācija) gribu par A. Sīļa dokumentu dāvināšanu LVA.
LNA Latvijas Valsts arhīvs
"Trimdas arhīvi atgriežas: Uzziņu krājums. 3. daļa". Rīga: Latvijas Valsts arhīvs, 2004.